Bevalling

" Camera.. check, Batterijen.. check, Oplader.. check"

11:31Op onze checklist stond de camera bovenaan. Ik wilde zoveel mogelijk vastleggen, nee niet het bloederige gedeelte, maar wilde voor een plakboek later wel details van de geboortedag kunnen tonen. En dan ook natuurlijk dat prachtige moment dat ze voor het eerst op je borst word gelegd, voor het eerst een gezinsfoto saampjes, het moment dat manlief de navelstreng zou doorknippen etc. Het mocht allemaal worden vastgelegd op camera.

Helaas gebeurde er iets waar we van te voren geen rekening mee hielden.
Op het aller-aller-aller belangrijkste moment, even voordat Naomi geboren zou worden, hield de camera, nee niet zomaar een camera (Lees: een spiegelreflex, waar wij alleen nog maar op automatische stand mee konden 'schieten' omdat de andere mogelijkheden te uitgebreid en moeilijk waren) ermee op!!! Wat zeg je? Jazeker, de camera die we speciaal hadden gekocht voor het volgen van de bouw van ons huis, de zwangerschap en de bevalling, hield ermee op! Konden we er dan niet mee omgaan? Jawel, het boek van de bouw van ons huis was al ontwikkeld en ook de zwangerschaps-foto's stonden er prachtig op. Maar waarom stopte hij dan? Helaas, ook wij hebben er achteraf geen verklaring voor.

Feit is wel dat we onder andere het knippen van de navelstreng en de eerste foto's als gezinnetje niet op camera hebben staan. De gyneacoloog maakten deze foto's wél maar was zich niet bewust dat deze eigenlijk helemaal niet waren gemaakt. Toen ik de foto's even later terug wilde kijken stonden ze er niet op en konden we nadat we alles hadden geprobeerd alleen nog maar wazige plaatjes schieten. Dagen na de geboorte van Naomi heb ik de lens eraf gedraaid en er opnieuw opgezet. Het issue bleek plots verdwenen. Wat zonde!!!


-x- Mama van DijkLeuk als je reageert!

0 reacties