Een kostbare herinnering.

22:26

Niet langer meer uitzien naar..verlangend naar toe leven of wachten op. Nee, de eerste verjaardag, hij is achter de rug. De knalfuif, hij was alle voorbereiding, kriebels en stress waard. Wat hebben we genoten, wat was het een grandioos mooie dag! Ons meisje is 1 jaar! Hoera! 


Roze Styling in Huize van Dijk

Woensdagavond stond de ‘Baking of’ op het programma. Ik zou een kijkje nemen achter de schermen bij Janet’s taarten om te zien hoe zij onze wens; een Nijntje taart, zou maken! Ik keek er zo naar uit. Helaas bleken de voortanden van dochterlief dit avondje weg te blokkeren. Wat had de arme schat last van haar mondje. Daarnaast was manlief ook nog eens veel later dan gedacht thuis en dus moest ik het bezoekje aan Janette pelled afzeggen. Rond 23u als Naomi even in bed lijkt te slapen versier ik Huize van Dijk incl. voortuin. Slingers overal, pompom’s en gezellige wordbanner slingers aan de muur! Wauw. Heerlijk. Wat zag het er gezellig uit.

Als om 23.45 Naomi weer brullend wakker word nemen we haar mee naar beneden, even rustig worden maar zelfs de slingers lijken haar niet op te vallen. Als ook dat niet helpt beland madam -als we ontdekken dat het haar tanden zijn- bij ons in bed en valt uiteindelijk in slaap. Om 6 uur word ze wakker. Later bleek ze ook al eerder wakker te zijn geweest toen papa haar arm onder zijn lichaam liet verdwijnen. Auw!! Na een gil en een beetje afstand werd er doorgeslapen  - niets gemerkt van dit alles- . Een flesje en dan nog maar even in je eigen bedje verder slapen meisje, fluister ik haar om 6uur. Van alle verjaardagskriebels kan ik niet meer slapen en besluit Big Balloon beneden op te wachten. Om 7 uur zijn ze er, 30 grote heliumballonnen worden naar binnen gebracht. Oh wat hou ik hiervan!!


Even later staan we samen bij de foto's aan de wand te kijken. Dáár op die plek in de kamer besluiten we onze Hemelse Vader te danken terwijl we elkaar staand omhelzen. Het jaar had ons tienduizend redenen gebracht om dankbaar te zijn. Droog kon ik het niet houden als manlief zijn dankbaarheid liefdevol uitspreekt. Naomi die pas om 9uur weer wakker word kijkt haar ogen uit als wij zingend haar kamer in komen lopen - filmend-. Een grote lach word al snel getoond. Een heus cliniclown’team is er niks bij zal ze hebben gedacht. Overdonderd door haar mooie kleren en de ietwat bijzondere ochtendzang lopen we naar beneden de kamer in. Naomi kijkt glunderend om zich heen. Wat is dit! Lijken haar grote ogen me vragend aan te kijken. Beneden pakken we de cadeautjes uit. Een vierwieler, een loopwagen, een pop en overgootoma’s cadeau ook; een schitterende ‘oudlook’ kleptafeltje en bijpassend stoeltje! Naomi laat haar verjaardagskroon met trots op zitten en kijkt wijs van haar af terwijl ze haar cadeau’s aanschouwd.


Mams en ik halen vanochtend eerst de uitzonderlijk mooie taart op bij Janet's taarten in Lunteren en gaan daarna de 8 liter groentesoep koken, 80 bolletjes in orde brengen, saldes neerzetten en 2 kilo pasta pesto – Je weet wel dat heerlijk makkelijke pasta gerecht van laatst- bereidden (en terwijl we zoveel andere voorbereidingen treffen) houd manlief zich ondertussen bezig met Naomi die NIET wil slapen. Zou ze de druk voelen? i guess!;)

Om 15u, terwijl Naomi toch nog een uurtje heeft geslapen, komen de eerste feestgangers binnen. Open huis, welkom! Naomi werd verwend, stierlijk verwend. Overdonderd met aandacht en liefde, kusjes en knuffels. En veel, veel (!) cadeaupapier. Rond 17.30 (hoe Hollands) eten we met zo’n 25 man onze, met liefde klaargemaakte, maaltijd.  Wat was iedereen enthousiast over de gehele styling, over de taart, het eten en de gezelligheid!  Lieve mensen, wat een groot feest. Wat een heerlijke dag en wat hebben we van jullie genoten.

's Avonds als Naomi haar ogen sluit strompelen wij de trap af. Dat was me een jaartje. Terwijl we elkaar aankijken grapt manlief“..Men, i need a drink!! ” waarop ik hem lachend aanvul “Me too!” Nog diezelfde avond valt de rust heel vlot over huize van Dijk..zonder borrel. Het eerste jaar was in één klap een kostbare herinnering.

Een gevalletje stierlijk verwend!


Morgen méér over de taart! 

Volg je mamavandijk al op Instagram of Facebook? 


-x- Mama van Dijk

Leuk als je reageert!

6 reacties

 1. Bijzonder die eerste verjaardag waar je een geel belangrijk en bijzonder jaar mee afsluit. Nog even en dan zijn wij aan de beurt 😉

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo leuk eh! wanneer is het feest bij jullie?

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
 2. Wat een leuk feestje en wat is ze verwend! Stiekem ben ik al inspiratie aan het opdoen voor de verjaardag van Nola haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk feestje en wat is ze verwend! Stiekem ben ik al inspiratie aan het opdoen voor de verjaardag van Nola haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heerlijk eh! Zo enorm genoten, geweldige dag! En al die inspiratie is fantastisch om op te doen:)!

   Verwijderen