Op reis, alleen.

15:30

Nee, ik zit niet in een midlife crisis of persoonlijke ontdekkingstocht. Ik ga niet back to nature, backpacken of mediteren. Over een aantal dagen vieren wij groot feest tijdens de wedding van zus en zwager. En vlieg ik niet veel later voor de tweede helft van zuslief's wedding naar Israel, haar/ hun woonplaats. Je las het al eerder hier en hier. En dat alles terwijl manlief de boel thuis runt en op Nederlandse bodem blijft met Naomi en onze dierenvrienden. Ik vlieg samen met nicht en neef en nee, eigenlijk ga ik dus ook niet alleen. Al voelt het diep van binnen, toch wel heel erg leeg zonder mijn officiële aanhang.

Welkom
We vliegen met Alitalia en maken een tussenstop in Rome. Een retourtje wisten we op de kop te tikken voor zo'n 250E incl hand en ruimbagage. Al met al zal de reis een uurtje of 8 in beslag gaan nemen. Rechtstreeks was de vlucht ongeveer 5 uur geweest. Jammer genoeg werd de tussenstop in ons geval nog even verlengd. Ach vakantie, no stress, nietwaar? De laatste vliegreis die ik maakte was richting Cyprus met manlief voor een weekje zon tijdens onze honeymoon. Nu alweer bijna 4 geleden. Nee, een echte fan van vliegen ben ik/zijn wij dus niet. Vooral niet na het horen van diverse nieuwsberichten. Gelukkig is de reden van dit vliegreisje ook een heel bijzondere. Het grote Israëlische feest van zuslief en zwager. En die tweelingzus woont straks ineens voor altijd in Israël. Slik. We zullen 4 dagen op Israëlische bodem zijn en hopen te verblijven in Lisa's farm. Een combinatie van Hollandse gezelligheid en Israëlische gastvrijheid zoals ze het zelf ook noemen. Ik geloof dat ons verblijf niet anders kan gaan dan slagen! In een ander, onbekend, land is het toch wel fijn als iemand je taal spreekt en precies weet hoe het er daar aan toe gaat. Omgeven door de cactussen, sinaasappelbomen, de warme Israëlische zon, de grote tuin, een paar rondlopende viervoeters en ook nog een Nederlandse eigenaar! Dat word toch één groot feest? Mijn ouders landen een dag eerder en halen ons van het vliegtuig. Wél zo makkelijk.

Lisa's Farm Place

Natuurlijk zal ik het thuisfront missen, en misschien zelfs wel een beetje heel erg! Was ik eerder zo lang verwijderd van hen? Nee! Terwijl ik de sentimentele gevoelens open kaart speel kijken man en dochterlief me aan. "Wij gaan Mama ook heel erg missen eh Naomi......" zegt Manlief. En met dat ik bijna verdrink in zelfmedelijden voor het moeten missen van mijn grote liefdes maakt hij de zin hardlachend af.. "Oh wacht.. het is al voorbij.

Ze zullen mama vast gaan missen als bergen was zich opstapelen. Mama's troostende armen niet in de  buurt zijn of haar heerlijke kookcreaties niet worden bereid. Of zouden ze dagenlang de Mac bezoeken met oude vieze vodjes aan?

Ga jij graag nog eens naar Israel? Bij terugkomst laat ik natuuurlijk even weten hoe ons verblijf is geweest bij Lisa's Farm Place.

-x- Mama van DijkLeuk als je reageert!

4 reacties

 1. Aii dat wordt vast even wennen zonder elkaar! Maar wel met een hele goede en leuke reden om daarheen af te reizen! Het wordt vast heel bijzonder. Alvast een goede reis en heel veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw dat is een hele reis voor een bruiloft. Wel heel bijzonder zeg!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor je tweelingzusje doe je dat al is het inderdaad een flinke trip. Zie er ook nog wel lichtelijk tegenop. Eenmaal daar vast hard genieten:)

   Verwijderen