We gaven je over ,op die dag, in de liefhebbende handen van je Vader.

12:37

Daar stonden we dan. Mijn hart bonkte in mijn keel. Het was alsof er een microfoon die ochtend op gericht stond. Alsof iedereen vanuit de gemeente het gebonk in mijn lijf horen kon. Ik voelde mij nerveus. Wat kon ik verwachten? Hield dochterlief zich stil? Daar liepen we dan, een weg naar voren toe zonder ons kleine meisje. Een rij van apetrotse ouders die op die bijzondere dag hun pasgeboren baby'tje zouden overgeven in de handen van onze Hemelse Vader..

Niet veel later zien we oma stralend als de zon met haar kleindochter de kerk in lopen. Een klein zwart koppie in een grote witte jurk ligt ver in dromenland verscholen. Terwijl papa jou even later stevig in zijn armen houd word je geroepen bij je naam. Noraly Julie van Dijk.  Op dat moment word je besprenkeld met water en word je gedoopt in de Naam van de Vader de Zoon en de Heilige Geest. Vanaf die dag in het bijzonder beloofde jouw Hemelse Vader voor je te zorgen. Je te omringen met Zijn liefde. En je te dragen wanneer de weg van jouw (jonge) leventje soms moeilijk word. Maar lieve dochter, Hij zal er ook zijn in je vreugde, in je kracht, in alles wat het leven jouw brengen zal. Blijf maar leven, heel dicht, bij Zijn liefdevolle armen. Daar zul je veilig zijn. 

Op 12 April 2015 werd Naomi, ons dochtertje gedoopt door middel van de kinderdoop. Al heel jong, zonder dat zij het zelf begrijpt mag ze weten dat ze uniek, waardevol en een geliefd kindje is van onze God. Morgen staan we een beetje extra stil als gezin bij dat moment dat we elk jaar mogen vieren, mogen beseffen en mogen danken voor wie Hij is voor haar en ons. Vanmiddag gaan we daarom op stap en kopen we een mooi cadeautje om 12 april niet zomaar voorbij te laten gaan. Wat vind jij van dopen? 

-x- Mama van Dijk


Leuk als je reageert!

2 reacties

  1. Onze 3 dochters zijn ook gedoopt.
    Mooi teken van Gods verbond met ons wat nooit zal vervagen. Welke keuze ze later ook maken of wat er gaat gebeuren in hun leven, Hij zal ze nooit alleen laten.
    mooi om daar steeds weer aan te herinneren.

    BeantwoordenVerwijderen