"De moeder die geen mama kon zijn.. "

21:46


Lieve Mama's, we denken vandaag, speciaal en bijzonder vandaag, aan jou, jou, en jou!

Ik zie haar in gedachten zitten. De Moeder die geen mama kon zijn. Haar kindje kon ze niet levend vasthouden. Een met liefde ingerichte babykamer bleef leeg. Een kraamweek zonder vreugdevolle visite. De moeder die geen mama kon zijn voor haar pasgeboren zoontje. Ze stond aan het einde van deze week bij het graf.

Ik zie ook haar in gedachten staan. Al tientallen maanden zijn verstreken. De zwangerschapstesten bleven negatief. Hoopvol werden maanden wanhopige jaren. Wanneer zou zij haar diepste verlangens in vervulling zien gaan?

Ik denk aan de mama's die zich door de zwangerschap heen vechten. Van ziekenhuisopname tot ziekenhuisopname strijden zij voor de gezondheid van zichzelf en het kindje. Extreme zwangerschapsverschijnselen maken elke dag moeilijk, elke dag loodzwaar. Of haar lijf dit ooit nog eens zou aankunnen weet ze niet.

Ik zie een mama stralen opnieuw mag ze mama worden. Mag ze een wonderlijk mooie zwangerschap opnieuw beleven. Of ze dit kindje wél mag houden weet ze niet. Terwijl overheidsinstanties over haar rug meekijken bij elke stap die ze zet voelt ze de druk. Mag ze ooit de mama zijn die ze zo graag wil zijn? Mag ze ooit laten zien dat ze echt een geweldige mama is?

Ik denk ook aan de Mama die vandaag haar eerste Moederdag viert. Trots en dankbaar glundert ze vanuit haar kraambed. Vol ongeloof staart ze minutenlang naar haar pasgeboren kindje en streelt ze zachtjes haar gezicht. Een groter wonder bestaat niet, de wereld staat even stil. Wat de toekomst brengt weet ze ziet. Maar ze zal er zijn, in elke stap van haar leven.

Vandaag zetten we massaal onze mama's in het zonnetje. Of worden we zelf verwend met hand geschilderde creaties, bossen bloemen, aardbeien, taart of ontbijtjes op bed. Vandaag gaan onze gedachten op Mama van Dijk ook uit naar alle (wens)moeders, alle vechters, alle single moeders, alle moeders die al oma zijn geworden.

Lieve Mama's, we denken aan jou en aan jullie. Aan al jullie verhalen één voor één.
Ken jij (wens)moeders die vandaag in het zonnetje gezet mogen worden? Tag ze en schrijf je persoonlijke wens voor haar of hen in een reactie.

https://mamavandijk.blogspot.nl/
https://www.facebook.com/Mamavandijk/
https://www.instagram.com/mamavandijk/

-x- Een liefdevolle knuffel, Mama van Dijk


Leuk als je reageert!

1 reacties

  1. Wat mooi en goed om daar even bij stil te slaan, ik sluit me er helemaal bij aan!

    BeantwoordenVerwijderen