We kregen er een kindje bij in een ander land.

07:00

Na de geboorte van dochterlief verlangden we al snel naar meer. Niet direct naar ons tweede minimensje dat -as we spreak- onderweg is maar naar een kindje uit een ander land. De luxe van een eigen woning, een gevulde koelkast, de vrijheid om leuke uitjes te ondernemen. Niet fulltime te hoeven werken, te kunnen sporten of vakantie kunnen vieren. Is het niet allemaal een grote luxe? Het nieuws van alledag tijdens onder andere het journaal zal deze gedachte met me delen. De wereld staat naast terreur vol armoede.

Juan
We verlangden erna om uit te reiken naar een kindje in een ander land. En zo kwamen we bij Compassion. Een christelijke stichting dat kinderen en sponsorouders samen brengt. Ik begon de zoektocht zelf al even in hun online database van kinderen in diverse landen. Schattige donkere oogjes, krulletjes, jongen of een meisje? Uit Afrika of ander werelddeel? We besloten de zoektocht te eindigen toen manlief voorstelde om het kindje uit te kiezen dat ondertussen het langst op de wachtlijst stond voor sponsorouders. En zo gebeurde het dat wij eind Mei de sponsorpapieren kregen van Juan, woonachtig met zijn vader en moeder in de bergen van Nahuala zo'n 38 km ten oosten van Guatemala. Een prachtig kereltje van ondertussen ruim 6 jaar.

De sponsoring bestaat uit 33,- euro per maand. Daarvoor krijgt je sponsorkindje bijvoorbeeld onderwijs, een bijbel, zorg, liefde en eten vanuit Compassion. Afgelopen week ontvingen wij weer een brief. Dat hij onze (kleine) cadeautjes had ontvangen, dat hij een vriendje heeft en zo graag met hem speelt. Dat hij het naar zijn zin heeft op school en nu leert tekenen. Ook vraagt hij ons of we willen bidden voor hem en bovenal voor zijn moeder. Zo helpen we door een euro per dag te doneren aan een kindje (of eigenlijk een heel gezin) in armoede. Nee, we halen Juan niet naar hier maar steunen met gebed, met een kleine bijdrage en met een warm hart.

"May God bless you and your Family. 
With love and Kind Regards, 
Your sponsor Family."


-x- Mama van Dijk

Leuk als je reageert!

2 reacties

  1. Fijn dat jullie ook een kindje kunnen verzorgen! Wij kregen vandaag een nieuwe foto van ons meisje op de filipijnen. Ik heb overwogen om haar te ontmoeten op de reis die compassion organiseert in februari, maar dat gaat niet lukken helaas. Maar het is al fijn om brieven en foto's van haar te krijgen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ahh wat bijzonder dat je dat hebt overwogen zeg! Wij hebben ook een foto gekregen helaas was dat dezelfde als die we al hadden haha! -x-

      Verwijderen