Dag kalkaanslag, Hallo citroenschijfjes!

06:00

We duiken massaal met citroen de badkamer in.

Wie kent het niet? Je prachtige, met zorg uitgezochte, badkamer van vorig jaar staat weliswaar nog steeds te schitteren maar dit jaar wel een paar extra kalk kringen. Of van die heerlijke bruinige randjes om je kranen. Of misschien zelfs wel van die smakelijke aanslagplekken in de toiletpot. En zonder hulp in de huishouding die een keer in de zoveel dagen de boel even grondig onder handen neemt kun je je daar wel eens heel flink aan gaan storen. Op zoek naar een middel om de boel zelf maar eens flink te lijf te gaan beland je op het internet. En dan komt Mama van Dijk vandaag met een wel heel praktische, frisse, niet giftige, goedkope en kalkvrije tip..

Een poosje geleden stuurde een vriendin foto's van haar schoonmaakpleziertje! Ze liet me een paar herkenbare punten zien in de badkamer waar wij ons als vrouwen (of jullie mannen ook?) drastisch aan kunnen storen. KALK! Wat een naar iets is dat! Veelbelovend ontvang ik "voor" en "na" foto's en dé tip om de boel weer fris en stralend te krijgen. Namelijk niets meer of minder dan Citroen. Snijd een sappig geel citroentje in schijfjes, smeer de gewilde plek in door er overheen te wrijven of voeg citroen toe aan een beetje heet water. Vervolgens pak je een oude tandenborstel (die van je partner mag natuurlijk ook maar doe dit wel in overleg) en schrob daarna de boel even lekker los. Even in laten trekken kan natuurlijk ook. Even spoelen met heet water en goed nadrogen. Voegen, kranen, wc'potten, glazen deuren, wasbakken, het werkt! Oordeel zelf.

Voor en Na. De kalkkringen op de kraan zijn verdwenen net als de vieze rand om de kraan. Jippie!

En dus springen we massaal op de fiets richting de supermarkt voor een netje zure sappige gele citroenen! Toch? Oke, behalve als je een badkamer hebt van granito of natuursteen. Deze vinden het gebruik van zure producten minder leuk!

Gebruik jij graag natuurlijke producten voor het huishouden of ga jij liever tekeer met HG en dikke bleek?

-x- Mama van Dijk

Leuk als je reageert!

1 reacties