Baby

De eerste ontmoeting. Zou ze haar omhelzen of met gebalde vuist bestormen?

06:00

Op de gang hoor ik haar voetstappen al dichterbij komen. Vooraf bespraken we al hoe we droomden over hoe dit moment zou moeten gaan. Hoe twee zusjes elkaar voor het eerst zouden ontmoeten. Hoe het echt zou lopen was natuurlijk de vraag. Zou ze door hebben dat haar zusje was geboren? Zou ze begrijpen dat mama's buik nu weer leeg was? Zou ze haar omhelzen of met gebalde vuist bestormen? Ik zie de deur open gaan, twee glunderde oogjes stormen op me af. "Och lieverd, kom hier, schat! Wat ben ik blij jou te zien, kom eens kijken wat mama hier heeft!"


Grote en kleine zus. Liefde oneindig!

Eerder al kon je lezen hoe ik baalde van de verplicht medische ziekenhuisbevalling die me te wachten stond in plaats van de romantiek die ik me had voorgesteld bij een bevalling thuis. Een omschakeling, een lichtelijke domper. Ik zag het zo rooskleurig voor me hoe Naomi haar zusje in papa en mama's bed voor het eerst zou kunnen ontmoeten thuis. Haar zou omhelzen en nooit meer zou willen loslaten. Tja, het zal aan de nodige hormonen hebben gelegen want inzien dat dat moment in het ziekenhuis ook erg speciaal kon zijn besefte ik niet. Tot het moment daar was..

Op de gang hoor ik haar voetstappen al dichterbij komen. Manlief was haar beneden in de grote hal tegemoet gelopen toen ze met opa en oma in het ziekenhuis arriveerden. We spraken van te voren af even een momentje met zijn vieren te willen hebben voor ander bezoek de kamer binnenkwam. In de verte hoor ik manlief al praten. Het geluid van dochterlief's stapjes in de gang herken ik gelijk. Snel zet ik mijn camera aan voor ik de deur die al op een kier staat zie openslaan. Twee glunderende oogjes kijken mijn kant op. Lachend doet ze een paar stapjes harder om mijn kant op te komen. We knuffelen! Ze ziet nog niet hoe haar zusje op mama's schoot in diepe slaap is vertrokken omhuld in een roze deken, haar hoofdje bedekt met een roze gehaakte muts.

"Naomi, kijk eens hier lieverd!" Verbaasd en verwonderd kijkt ze op. Slechts enkele seconde later maakt mijn moederhart een sprongetje als Naomi haar kleine zusje vertederend kusjes geeft. Mijn camera klik ik uit. Wauw, twee dochters!

Niet veel later krijgt Fleur haar eerste pak slaag te verduren, word er uit het niets even in haar oogjes geprikt en worden haar handjes en voetjes getest op de nodige hypermobiliteit. Uhhh, HELP.  Kan iemand alsjeblieft mijn enthousiaste wilde peuter nog heel even op afstand houden -si vous plait-?

Vond jij de eerste ontmoeting tussen jullie kinderen ook zo bijzonder?

-x- Mama van DijkLeuk als je reageert!

0 reacties