gastblogger

Een hart voor moeders in (financiële) nood..

06:00

"Hoe vanzelfsprekend is het, dat je na je eerste echo of de eerste keer dat je het hartje hebt horen kloppen van je/jullie kleine wondertje(s), naar een babyspecialzaak gaat en een complete inrichting koopt voor de kleine spruit?" In de afgelopen maand deed Mama van Dijk een oproep voor gastbloggers. Al snel reageerde Annemarie Zantingh, een gepassioneerde vrijwilliger, die werkzaam is voor Stichting Babyspullen. Vandaag deelt ze daar graag meer over maar allereerst stel ik deze gastblogger graag aan je voor. 

Gastblogger Annemarie

Auteur: Mijn naam is Annemarie Zantingh, 27 jaar en woonachtig in Koekange met mijn man Jeroen, dochter Sofie van ruim 2.5, zoon Bram van bijna 7 maanden en onze hond Sam. Ik ben sinds juli 2016 inzamel vrijwilligster voor stichting Babyspullen. Een jaar of twee geleden kwam ik via Facebook in aanraking met de stichting en hun visie evenals de doelgroep sprak mij aan. In juli dit jaar heb ik samen met mijn man een rode inzamelcontainer opgehaald bij de loods in Heerhugowaard en heb daar kennis gemaakt met de oprichtster van de stichting; Marjolein Hermus. Op dit moment ben ik bezig met het genereren van bekendheid rondom deze stichting en de mogelijkheid tot doneren van bruikbare spullen in de omgeving van Koekange/Meppel. 


" Hoe vanzelfsprekend...

Hoe vanzelfsprekend is het, dat je na je eerste echo of de eerste keer dat je het hartje hebt horen kloppen van je/jullie kleine wondertje(s), naar een babyspecialzaak gaat en een complete inrichting koopt voor de kleine spruit? Of dat marktplaats je grootste vriend is? 

Of toch nét iets teveel kleertjes in die schattige maat 50 koopt, terwijl je baby’tje deze maat misschien 3 weken aan heeft voordat er een nieuwe groeispurt plaats vind? De hormonen gieren, en alles is zó lief, schattig en mooi. Je kan er geen genoeg van krijgen, en de babyspeciaalzaken staan op nummer 1 om bij te shoppen de komende maanden.
Hoe vanzelfsprekend...

Behalve als je het financieel zeer zwaar hebt, dan is dat allemaal niet meer zo vanzelfsprekend. Dan hoop je op een sociaal vangnet, die jou of jullie helpen om de babyuitzet bij elkaar te sprokkelen. Op mensen die met je/jullie meedenken over hetgeen er eigenlijk allemaal nodig zal zijn als er zo’n kleintje op komst is. Als ook dat sociale vangnet er niet is, of weinig aanwezig is, wat moet je dan? Gelukkig is er voor deze ouders Stichting Babyspullen! Een stichting die op 12 maart 2012 officieel is opgericht.

Marjolijn en Gyula Hermus zochten een plek waar ze hun gebruikte babyspullen konden brengen, zodat deze opnieuw gebruikt konden worden door moeders die het financieel moeilijk hebben. Binnen Nederland bleek een dergelijke organisatie nog niet te bestaan daarom besloten ze die zelf op te richten. Ondertussen is Stichting Babyspullen flink aan de weg aan het timmeren met haar bekendheid. Het kloppend hart van de stichting, huisvest zich in een loods in Heerhugowaard. En door heel Nederland staan inmiddels inzamelcontainers en zijn er verzamelpunten. Dit allemaal mede mogelijk gemaakt door enthousiaste vrijwilligers.

Babystartpakketten

De Stichting maakt 2 babystartpakketten , 1 met kleding van maat 50 t/m 68 en 1 met kleding van maat 74 t/m 92, uiteraard met de bijkomende benodigdheden die voor deze leeftijd nodig zijn zoals; kruiken, flesjes, dekentjes enzovoorts. De aanvraag van een pakket kan alleen worden gedaan door een hulpverlenende instantie, verloskundige of kraamzorg organisatie. Zij vullen een verwijsbrief in en sturen die op naar Stichting Babyspullen.

Dus ga jij de babykleertjes opruimen? Liggen er kruiken in de weg? Of heb je nog een la vol flesjes? Denk aan Stichting Babyspullen! Kijk op de website voor een inzamelpunt in jouw buurt, of wordt ook vrijwilliger!"

Mama van Dijk bedankt Annemarie Zantingh voor haar enthousiaste inzending over haar vrijwilligerswerk voor deze stichting. Samen maken we de wereld een beetje mooier voor de mensen om ons heen. Kende jij Stichting babyspullen al?

-x- Mama van Dijk


Leuk als je reageert!

1 reacties

  1. Wat leuk! Ik heb deze Stichting vanaf de andere kant leren kennen. Werk met mensen met financiële problemen en al voor diverse (jonge) moeders pakketten aangevraagd. Fantastische pakketten en fijne vrijwilligers die meedenken.
    Erg bijzonder elke keer weer, hoe blij de moeders zijn met de pakketten en wat voor een mooie spullen erin zitten. Het voelt als een enorm cadeau voor deze mensen.
    Ik kan het dus alleen maar toejuichen om spullen te doneren aan Stichting Babyspullen! Ik ben fan :-)

    BeantwoordenVerwijderen