papa

Wat de kinderen ons leren

06:00

Papa van Dijk
Terwijl ik mijn auto over de weg laat glijden luister ik naar het nieuws op de radio, die ook dit keer weer gevuld is met een bak ellende. En dwars door die ellende heen hoor ik in gedachten mijn dochtertje een vrolijk deuntje zingen op de achterbank..

Laten we eerlijk zijn het liefst zouden we alle IS' strijders van deze aardbodem laten verdwijnen. Om nog maar even te zwijgen of dat nu mag of niet. Wellicht kun jij je persoonlijke lijstje verder aardig aanvullen. Ik heb bijvoorbeeld met D66 leider Pechtold al iets meer geduld. Al moet ik eerlijk zijn, zou hij willen vertrekken richting de andere kant van de oceaan of de wereld zou ik hem graag helpen inpakken. Kreeg hij Jesse Klaver erbij. Afijn, mensen, je hebt ze in zoveel soorten, kleuren, maten en vormen. En wellicht zou je jouw lijstje van onvrede over of door anderen ondertussen al (heel) lang kunnen maken. Er kan zoveel zijn dat je in deze tijd of wereld anders zou willen.

Vandaag deel ik de les die onze kinderen ons leren. Dwars door het nieuwsbericht heen is het mijn dochtertje die ik hoor zingen in gedachten. "Blij, blij, mijn hartje is zo blij". Ze zegt het op momenten waarop ze geniet. Waarop ze danst, glunderend naar een mooi blaadje aan de boom staart, kindjes ziet spelen, muziek hoort of in de auto zit. Ze verfraaid het liedje om er per gelegenheid een andere draai aan te geven. "Blij blij, de auto is zo blij, Blij blij de boom is zo blij" Blij Blij, papa is zo blij". Maar zeg eens eerlijk. Kun jij soms weer even worden als een kind zo blij?

In droevige, moeilijke, of zware dagen weer even de glans van de dag zien? Gewoon en oprecht heel blij zijn voor dat autoritje, de wind door je haren, de groene bomen in het bos. Het is de les die kinderen ons leren om in eenvoud oprecht blij en gelukkig te kunnen zijn met de kleine dingen. Laten we meer blij zijn, bewust van ellende die er is, maar blij en dankbaar voor de fijne kleine dingen. En als het even tegen zit. Doe wat in je macht is om problemen op te lossen. "De kop d'r veur!"

Vergeet jij niet te lachen? Be Happy,

Papa van Dijk


PS: Papa van Dijk viert morgen zijn 29e verjaardag, zullen wij hem allemaal vast even feliciteren? Vind hij vast leuk! -x- Mama van Dijk

Leuk als je reageert!

1 reacties

  1. Wat mooi geschreven! Gefeliciteerd alvast, fijne dag morgen. Een dag om blij te zijn! :)

    BeantwoordenVerwijderen