Ik verlekker, wij verlekkeren.. #Buitenleven

21:54

Kun je jezelf soms ook zo verlekkeren? Aan een idee, een passie, een droom, een creatie of een ideaalbeeld misschien? Onze social media. Jawel, hetgeen we zelf creëren en delen kan bij Mama van Dijk met enige regelmaat dat verlekkerende gevoel aanwakkeren. Als ik die uber fitte mama weer eens zie shinen, als ik hoor dat anderen de nachtouderlijke flow zo veel beter kunnen hendelen. Of gewoon in real'life als ik door de straat loop en ik zie dat een fietsende moeder met 36 kinderen in (of op) haar bakfiets door de stad crost, drie fietstassen aan het stuur hangt, en ook nog eens zo vrolijk als een hoentje lijkt te zijn. Hoe doet zij dat toch? Of zomaar opeens als je een gestylde woning mag binnentreden en het gevoel krijgt te worden omhelst met donzen dekens, zo zalig is het sfeertje..  Jarloerzie? Nee heus, dat ligt op een heel ander level. Niets kwaads in de zin van het woord. Gewoon verlekkeren dus. En deze week verlekkeren wij ons aan het feit dat de eerste plannen voor de tuin vaststaan. Verlekker je mee?


Zoals in vorige post al stond beschreven klopte wij aan bij onze goede vriend die tevens dé hovenier is van Schaffelaar Hoveniers . Hij moest en zou ons kunnen helpen de modderpoel -a la achtertuin- om te toveren tot iets subliems. Eerst besloten we een online moodboard te maken. Daar kwamen uiteindelijk de volgende drie sfeervolle collage's uit die we mochten toesturen.

Een bijzonder pad in de tuin sprak me erg aan.

Diverse -nietteveelopvallende- gezellige kindvriendelijke hoekjes

Prachtige boompjes, hortensia, verlichting, en sfeer

Vervolgens startte we met het inmeten van de tuin ,voor een goede tekening en advies op maat was dat natuurlijk een must. Vorig jaar plaatsen we zelf al onze zwarte douglas houten schutting. Deze mag met wat windaanpassingen blijven, net als het houten schuurtje dat we maakten van dezelfde schuttingdelen en voor de al geplaatste fantastisch mooie robuuste veranda met houten interieur van Stoere planken uit Kootwijkerbroek geldt natuurlijk hetzelfde, een andere goede vriend/ timmerman leverde die creaties op aanvraag vorig jaar. Verder moest er een plek komen op de tekening waar Naomi zich straks kan uitleven, voldoende terras om normaal over te lopen en te fietsen en uiteraard moest er in onze hoek tuin op het noordwesten een plek worden gecreëerd waar we toch ook buiten het hoogzomer zonnetje al wat zonnestralen kunnen meepakken. Het is gelukt. Na een paar uur brainstormen, tekenen, schetsen en verbeteren was daar ons nieuwe tuinidee. 


Een (korte) toelichting lijkt me gepast.
De zij-tuin/oprit is nu voorzien van een openslaand laag hek, deze zal plaats gaan maken voor een hogere beukenhaag met in het midden een poortdeurtje. Wanneer je dit poortje passeert zal je oog glijden via de houten vlonder langs een border rechts met hortensia's - die in bloei boven de steigerhoutenbank op den duur te zien zal zijn als je onder de veranda zit -, vervolgens links een vlak met intense blue elijah, een soort blauwgras dat het prima doet als bodembedekker daarbij staan drie betonnen plantenbakken ingetekend met daarin drie groengrijzige olijfboompjes op stam. De vlonder word voorzien van verlichting en aan het einde van de vlonder begint een stukje verhoogd terras, dát met die zonnestralen weet je wel;). Ook daar een steigerhoutenbankje, dat straks enorm goed voor de dag zal komen, op dat schitterende plekje! Verder is er in het begin naast de vlonder een plek gemaakt afgescheiden door beukenhaag om de containers weg te werken. Onder de veranda, naast het houten pad en op andere plekken word gewerkt met een oud Hollandse robuuste 60 x 60 tegel in antraciet. Naomi krijgt rechts in de tuin aan de kant van de buurtjes een buiten krijtbord aan de wand tussen twee borders in met haar eigen stukje vlonder ernaartoe die ook nog eens om te klappen is tot zandbak. Wauw, hoe vet gaaf is dat! Geen lelijke plastic zandbakken meer. (Oh jij vind die wel geweldig? sorry!) We houden de boel strak, hopelijk met een portie sfeer en bovenal kindvriendelijkheid. Dat het gras dan het toneel zal verlaten mag duidelijk zijn. Luca'proof dus. 

Wij hebben enorm veel gehad aan de enthousiaste en creatieve ideeën, het tuinadvies en de gemaakte tekening van Schaffelaar hoveniers om een goed beeld te krijgen van wat mogelijk was. Dat is de reden dat Mama van Dijk jouw daarvan graag laat meegenieten nu de lente toch echt in zicht komt! Speciaal voor de lezers van Mama van Dijk gaat er per vandaag (tot eind April!) een actie lopen. Schaffelaar Hoveniers bied je een geheel gratis tuinadvies bij de aanleg ervan! Wil jij ook nieuwe inspiratie voor je tuin? Heb jij advies nodig van een ervaren hovenier voor een stukje (of voor de volledig vernieuwde) aanleg van je tuin? Dan raad ik je aan contact op te nemen onder vermelding van "ActieMamavanDijk" en te profiteren van een gratis tuinadvies incl. evt. tekening op maat (t.w.v. ca 200,- incl btw) bij de aanleg ervan! Super gaaf toch!


Pinterest; prachtige olijfboompjes

Ga jij informeren naar de mogelijkheden voor een gratis tuinadvies? 
Leuk als je weer reageert!

-x- Mama van Dijk 
facebook.com/Mamavandijk 
& ^Mamavandijk is ook te vinden op instagram!
Leuk als je reageert!

1 reacties