Van perfect en uitermate kundig naar een amateuristisch sfeervolle budgettopper.

14:03

Een paar dikke rekeningen op de mat en een baby op komst. Aii dat betekend concessies doen, ook mama van Dijk!! Dát mama van Dijk geregeld vol zit met wilde plannen en geniale ideeën wil niet zeggen dat dit altijd tot uitvoering kan of moet worden gebracht. Dat bleek maar weer na een paar financiële tegenvallers! We hebben ze allemaal wel eens, toch? 

Het kleine strookje gras naast het pad maakte al plaats voor een sfeervol geheel.

Waar ik begin dit jaar nog een themaweekje vulde met post's rondom de tuin en de fantastische ideeën die we samen met schaffelaar hoveniers wisten uit te tekenen.. Ze werden ,of beter gezegd ze moesten, van tafel worden geveegd. Immers kwamen er andere dingen op ons pad. Mooiere en veeleisender dan 'slechts' een tuin. En dus bedachten we in overleg met elkaar een geniaal idee dat we zelf konden uitwerken. Een heuse budgettopper. En ik zou Mama van Dijk niet zijn als ik jullie geen kijkje zou geven in de voorbereiding en/of uitvoering daarvan. Lees en kijk komende tijd mee met onze tuin make-over a la kind' & budget' vriendelijk. 

Het schuine zitje maakt plaats voor een terras van grind met rechte lijnen. 
Het idee met een pad naar de achtertuin en een zitje met rechte lijnen bleef bestaan. We kozen in onze nieuwe ideeën voor gras en voegde daar een snufje grind en grond aan toe. Het moe(s)t sfeer gaan uitstralen. En gezelligheid gaan creëren middels planten, potten en accessoires, dat is het idee. Een strakke maar sfeervolle tuin dus. Half Juni hopen we onze creatie af te hebben en jullie het uiteindelijke resultaat te showen. 

We startte dit pinksterweekend met het weghalen van het oude gras en het afvoeren ervan. Het los krabben van onkruid tussen oude tegeltjes die ondertussen nog wel een poetsbeurt kunnen gebruiken. En we begonnen met het zetten van bandjes voor de nieuwe lijnen in de tuin. Er bleek na enig research toch nog een stratenboer open met Pinksteren die ons 1 minuut voor sluitingstijd kon voorzien van de juiste grindsoort. Dank! Met een bigbag op de kar geknoopt vervolgt manlief zijn weg naar huis. De eerste lading word in de tuin gestrooid en met het poten van de eerste 12 hortensia's lijkt het al een gezellig stekje te worden daar aan de rechterzijde van het pad.

Naomi die het zwaaien van achter de achterdeur zat was zette ik in de auto richting de welkoop en scoorde daar voor haar een gloednieuwe roze overall om papa en mama te helpen. Is hij niet geweldig? Dat heerlijke snoetje terwijl ze zo trots als een flamingo langs de steigerhouten bank op liep. Ik hou ervan! Na een paar happen zand weggegeten te hebben vraag ik me sterk af wat er zo heerlijk aan is om daadwerkelijk alles in je mond te stoppen. Zonder het ook te proberen bedenk ik me dat dit vast een fase moet zijn.. 
Ons kleine roze boerinnetje!

.Hoe was jullie pinksterweekend? 

-x- Mama van Dijk

Leuk als je reageert!

2 reacties

  1. Wat geweldig die overall! Benieuwd naar het resultaa/t van jullie tuin. Onze tuin moet er ook ooit nog aan geloven, toekomstplannen :)

    BeantwoordenVerwijderen