De leukste uitjes

" De leukste er op uitjes.. Maisdoolhof Voorthuizen "

06:00


Vandaag in de leukste er op uitjes duiken we in een bad mais, dwalen we in een doolhof tussen de maiskolven, vliegen (lees fietsen) we onszelf in helikopters over een parcours, springen we op reusachtige trampolines en zwaaien we naar een kameel. Benieuwd waar wij dit keer zijn beland met onze dreumes voor "de leukste er op uitjes" rubriek van Mama van Dijk? 
Lees dan snel verder!


Het Maisdoolhof Voorthuizen

Op zoek naar budgetvriendelijke uitjes in de nabije omgeving kwam ik bij het Maisdoolhof Voorthuizen terecht. Ondanks wij een dorp verderop wonen en daarom al vaak genoeg voorbij gereden zijn bezochten we dit maisdoolhof nog niet eerder. Zonde, want vanaf nu staat deze in Huize van Dijk zeker tussen onze budgetvriendelijke aanbevelingen! 

Deze grote jongen zorgt voor een gezellig onthaal bij de entree.

Ik kom al snel in contact met het Maisdoolhof Voorthuizen en vraag hen voor deze zomerrubriek van Mama van Dijk kort meer te vertellen. Enthousiast worden mijn vragen beantwoord. "Wij zijn 10 jaar geleden klein begonnen, toen nog aan de overkant in een weiland. Daar hadden we niet zoveel ; een maisdoolhof met speurtocht, een paar trekkers en wat skelters. Na daar 2 seizoenen gedraaid te hebben kregen we het toch wel drukker en kwamen we op een punt; stoppen of doorgaan. Het werd doorgaan. We hebben toen de schaapskooi – entreegebouw – gebouwd. We hebben alles groter aangepakt, een groter maisdoolhof met ieder jaar een andere route en andere speurtocht, maïszwembad, skelters, traptrekkers, helikopterbaan, springkussen, trampolines, zandbak met waterpompen, trap-eekhoorntjes, glijbanen en nog veel meer. " 


Op mijn vraag of dit mini pretparkje ook geschikt is voor de allerkleinsten waren zij kort en krachtig! "Er valt hier ook voor haar van alles te beleven!" En dus voor ons tijd om eens op onderzoek uit te gaan. Al bij aankomst troffen wij rondom de parkeerplaats diverse dierenweides. Naomi, dé dierenliefhebber, kon haar geluk niet op. Bij aankomst word je als bezoeker warm onthaald en bij de kassa word de stemming er niet somberder op! Want voor slechts 4 euro p.p. loop jij het speelterrein op. 

De helikoptertjes maken indruk. Dochterlief is fan.

Het is hier toegestaan om je eigen picknickmand of etenswaren van thuis mee te nemen. Om ons heen zagen we rond de klok van 15.00 uur dan ook menig moeder haar kroost verzamelen rondom de koelbox. Ideaal toch? Wij kochten bij de entree een drankje en genoten vanaf een picknickbankje -met een riet gevlochten parasol- van de schaduw terwijl dochterlief van gekkigheid niet wist hoe blij ze kijken moest. Van de traptrekkertjes in de vliegtuigjes, van de trampolines naar het "strandje", van zwaaien naar de kameel, de paardjes, de ganzen, de koeien en de zwanen tot de duik in het mais'zwembad en het speurtochtje door het maisdoolhof. Dochterlief genoot met volle teugen en wij natuurlijk met haar mee!
We speuren ons een weg door het maisdoolhof.
Heerlijk zelf rondstappen

Het speelpark is voor jong en iets ouder een dikke aanrader voor uren speelplezier. Budgetvriendelijk, schoon, de aanwezigheid van enthousiast personeel en zoals zij van te voren al aangaven "Er valt hier ook voor haar van alles te beleven". Wat een heerlijke zonnige eerste vakantiedag in Huize van Dijk

Kende jij het Maisdoolhof Voorthuizen al? Lijkt het je leuk om eens een bezoekje te brengen? 

-x- Mama van Dijk

 


Leuk als je reageert!

1 reacties