De leukste uitjes

" De leukste er op uitjes.. Ballonfiesta "

23:08

De Ballonfiesta. Of je het bezoekt vanaf een uur of 18.00 vanuit de vip tent, de tribune of het grote terrein.. Komt voor een spetterend voorprogramma met de opstijgende ballonnen, een roofvogelshow of komt voor het programma met een waanzinnige lasershow tussen de luchtballonnen door.. Of je gaat met je gezin, je vrienden of geliefde(n).. Het is té leuk. Vandaag neem ik jullie mee naar de Ballonfiesta in de rubriek "de leukste er op uitjes". 


Daar gaan ze, één voor één.

Alhoewel dit niet een uitje is die je makkelijk dan wel dagelijks kunt maken aangezien het een jaarlijks evenement is van vier avonden mocht deze in Mama van Dijk's uitjes toch niet ontbreken. Eind augustus 2017 zal het pas weer plaatsvinden. En de vraag aan jou is dan ook of je hem alvast in je nieuwe agenda noteert..

Een uitje hier in huize van Dijk met een bijzondere herinnering. Waar we tien jaar geleden als jeugdige kindertjes rond huppelde op het grote terrein met in de hand een alcoholische versnapering, elkaar voor het eerst de hand schudde, niet wetend dat onze toekomst vanaf dat moment wel eens drastisch kon gaan veranderen. Het moment dat we nu beschrijven als onze eerste ontmoeting maakt het ballonfiesta evenement een bijzondere. Drie maanden nadien werden we een stel. En die eerste handdruk en die snelle voorstel ronde tussen de grote menigte mensen was afgelopen weekend dus alweer tien jaar geleden. Voor zover het romantische gedeelte voor alle niet-sentimentele volgers..

Het onderaanzicht

Het programma ziet er elk jaar ongeveer uit als volgt:
17:30 uurAanvang
Kassa’s open. Zorg dat u uw kaartje goed bewaart, want u kunt hiermee deze avond een prachtige prijs winnen. 
U kunt tijdens het voorprogramma genieten van een aantal modelballonnen.
18:00 uurDefilé piloten en ballonnen
De auto’s rijden in een rij het veld op. Een deskundige spreker zal onze piloten en bijbehorende ballonnen voorstellen. Ook dit jaar hebben we een spectaculair aanbod van ballonnen en special shapes.
18:30 uurOpstijgen ballonnen
Het preparen en opstijgen van de +/- 35 ballonnen.
20:00 uurVerschillende activiteiten op het veld
Ook dit jaar is er weer van alles te beleven tijdens het tussenprogramma voor jong en oud. Allereerst kunt u genieten van een spectaculaire roofvogelshow. Zoals ieder jaar kunt u ook weer een kijkje nemen in een echte luchtballon (welke is nog een verrassing), die met koude lucht wordt gevuld. U kunt de enorme luchtballon inlopen en binnenin een kijkje nemen en zien hoe de ballon is gemaakt! De rest van het tussenprogramma wordt gevuld met kinderentertainment, modellballonnen en wordt muzikaal omlijst door een dweilorkest.
21:30 uurVoorbereiding Nightglow
Een aantal ballonnen zal het veld weer opkomen om zich voor te bereiden op de spectaculaire Nightglow.
21:45 uurOpzetten ballonnen voor de Nightglow
22:00 uurNightglow met lasershow
Als hoogtepunt zal de avond worden afgesloten met een Nightglow. Ondersteund met lasers zullen de geprepareerde ballonnen op de tonen van de muziek verlicht worden. Deze show staat garant voor een prachtig spektakel en fantastische foto’s.
Alhoewel wij dit jaar met een 1,5 jarige gingen en ook ik de volgende morgen weer om 07.00 op kantoor moest staan lieten wij de nightglow aan ons voorbij gaan. Toch is dát wel iets dat je niet mag missen. Dus plan bij een bezoek aan de ballonfiesta een extra slaapje in voor de kids of zorg dat je de volgende ochtend vrij bent. In onderstaande filmpje uit 2013 een indruk van deze show. Credits to Gerwin van Luttinkhuizen. 


Terwijl ik er eens goed over na denk besef ik dat de budgetvriendelijke uitjes (tot gemiddeld 5 euro p.p) hier in het midden van Nederland niet om aan te slepen zijn. Van dat ene speeltuintje op de boerderij, een overdekt speelparadijsje voor uren klimplezier, de kinderboerderij, de speeltuinvereniging voor een euro tot het mini pretparkje om te hoek bij de boer. Wellicht is het de landelijke omgeving waarin we wonen of de vele (grote) gezinnen waar ze hier op zijn ingespeeld.Het is in ieder geval die reden dat ik de dinsdag rubriek van de leukste uitjes nog even gezellig voor jullie kan blijven schrijven. Blijf dan ook lekker lezen voor de nodige inspriratie en tips. Heb jij een waanzinnige tip? Deel deze dan gerust. Wellicht testen wij hem voor je uit en vind je hem binnenkort hier ook online!

-x- Mama van Dijk


Leuk als je reageert!

4 reacties

 1. Wauw, wat een mooi gezicht die verlichte ballonnen! Dit lijkt me een leuk uitje.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi hoor! En voor ons natuurlijk ook heel dichtbij, dus ik kom hem zeker nog een keertje een bezoekje brengen. Wie weet volgend jaar?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. dat ziet er superleuk uit. Jammer dat het niet in de buurt is.
  Ik ga eens googlen of er ook zoiets bij ons gebeurd.

  BeantwoordenVerwijderen