Vakantie

Slechts drie uur verwijderd van een paradijsje..

13:54

Diemelsee
Terwijl bijna heel Nederland aan (o.a.) de Atlantische kunst neergestreken is, facebook volloopt van zonnig gekleurde foto's en de cocktails en de dansjes hier en daar voorbij te scrollen zijn laat de Septembermaand nog steeds op zich wachten. Wie heeft verzonnen dat een zomervakantie in de 9e maand van het kalenderjaar nog gepland kan worden? Terwijl de weken voorbij deinzen, manlief dag in dag uit zijn lading zonder "mokken" naar zijn bestemming voert merken we dat het onderwerp vakantie wel steeds vaker ter sprake komt.. 


Met dat we ook familie uitzwaaien voor het maken van hun jaarlijkse en zalige Duitse tripje besluiten we hen spontaan achteraan te gaan. Tussen de werkdagen van manlief door genieten we afgelopen weekend twee dagen in het Duitse Winterberg en omgeving. Wat waren we daar aan toe en wat hebben we genoten! We boekten last-minute een verblijf in Haus am Walde en vandaag geven we jullie een kijkje in ons rustgevende weekendje met een korte review over de verblijfplaats. 

Haus am Walde
Winterberg is een plek waar we graag komen. Een omgeving waar bijna de gehele "van Dijk Family" naast Oostenrijk jaarlijks komt in zomer en/of winter. En dat dát paradijsje slechts drie uur verwijderd is van onze woonplaats maakt het geschikt om eens spontaan twee dagen te verblijven. Rond de klok van 21.00 arriveren we en drinken we een sapje bij familie dat een dorpje verderop vertoeft. Niet veel later vertrekken we richting Haus am Walde een plek waar we al eerder kwamen en velen met ons. En geef ze eens ongelijk.. Terwijl menig Duits vakantiehuis zich vormgeeft met bruine schrootjes, een stel oude sofa's en nog meer uit grootmoeders vorige eeuw weet Haus am Walde zich met haar appartementen (zonder schrootjes), een luxe uitstraling, een prachtige tuin en liggend aan (jawel, strak aan!) de piste zich te profileren tot ,in mijn ogen, één van de toppers van Winterberg. De sfeer is warm ,het contact hartelijk en de omgeving paradijselijk.

Haus am Walde
Ons uitzicht over de tuin 

Woonkamer Appartement
Woonkamer Appartement

Dit appartement beschikt over twee slaapkamers die aan elkaar verbonden zijn.
Ideaal voor dochterlief. 
Op Zaterdag ontbijten we, rijden we een rondje door de buurt en vertrekken we richting het centrum van Winterberg. Ook kijken we bij de pony's en paarden en word onze verder trip die ochtend met luid gehinnik vanaf de achterbank gevuld. Tussen de middag gaan de dames rusten. Rookt manlief een Duitse sigaar op balkon en later die middag neemt hij, zonder goedkeuring van mij overigens, dochterlief mee de rodelbaan op in Willingen. Terwijl ik met verhoogde hartslag toekijk hoe mijn geliefden naar beneden lijken te storten met een veel te harde snelheid zie ik uiteindelijk twee glunderende "koppies" bij het uitstappen. *Pfjuuw.. *.Ook brengen we een bezoek aan de "Diemelsee" en genieten we van een ijsje op terras. 's Avonds eten we met de hele familie bij een "imbiss" (snackbar) in de buurt.Zondag vullen we met een bezoek aan de Ettelsberg, gaan we met de kabelbaan omhoog en eten we een zalige kop erwtensoep met worst in de gelijknamige berghut. We kijken toe hoe een herder zijn schapen weid, bijeen weet te houden en ze liefdevol behoedt daar bovenop die berg. Een mooi tafereel op de zondag. Voor ons vertrek na twee zalige zonnige dagen spelen alle kindertjes nog even samen in een grote speeltuin, drinken de volwassenen nog wat sapjes en rond de klok van 21.00 uur komen we alweer thuis aan. Een minivakantie, eentje in vogelvlucht..


De schaapskudde op de Ettelsberg
Opgeladen starten we onze maandag na onze minivakantie in dát paradijsje waarvan we slechts drie uur verwijderd zijn. Die laatste weken voor onze gezamenlijke 'zomervakantie' als gezinnetje lijken ineens weer heel dichtbij. Wim en Liesbeth, bedankt dat we last-minute konden verblijven in Haus am Walde! We hebben genoten!

Ben jij wel eens in Winterberg of omgeving geweest? En kende jij Haus am Walde al?

-x- Mama van Dijk

Leuk als je reageert!

11 reacties

 1. nee ik kende het nog niet. Ziet er prachtig uit. Wij zijn voor de 2e keer naar de Belgische Ardennen geweest en waren al wel hardop aan het verzinnen waar we volgend jaar naar toe zullen gaan. Duitsland of Luxemburg werden genoemd omdat dat niet te lang rijden met de auto. Dus wie weet! Dit ga ik onthouden! Bedankt! En wat fijn dat jullie toch konden genieten van een mini vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk, zo'n last minute onverwachts uitstapje! Ziet er goed uit :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bekend terrein! Mooie omgeving!

  Gr Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voelt een beetje als thuiskomen als je er vaker komt eh? Zalig!

   Verwijderen
 4. Ik ben er nooit geweest, maar het ziet er prachtig en pittoresk uit!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ziet eruit als een héérlijke vakantie.
  Je moet niet ver weg om het gezellig te hebben! :)

  BeantwoordenVerwijderen