Moederschap

Het wonder dat nieuw leven heet

06:00

Het wonder dat nieuw leven heet.
Voor het morgenlicht haar eerste zonnestralen laat zien passeert zij dromerig de spiegel. Voor ze zichzelf in de ogen kan kijken ziet ze allereerst een bol gevaarte het beeld voorbij schuiven. Een warm gevoel vult haar lijf terwijl datzelfde moment word verstoord met een trap in haar zijde. Ze lacht zachtjes, terwijl haar ogen glunderend het bolle gevaarte aanschouwen.

Al waggelend hobbelt ze naar de badkamer waar gedachten beginnen te razen terwijl haar koude handen over het bolle buikje glijden. Onder de huid die zich heeft strak gespannen, waar een schouwspel van strepen is ontstaan. Daar half achter ribben verscholen, tegen mama's maag gedrukt. Onder het kloppen van haar hart voltrekt zich een groot wonder. Het wonder dat nieuw leven heet.

Met de liefde die in haar is zal ze zorgen. Met de vreugde die in haar is zal ze omringen. Met de kracht die haar sterk maakt zal ze dragen. Met de wijsheid die ze ervaart zal ze voeden. Met gevouwen handen zal ze opdragen. Met geheven hoofd zoveel leren. Met warmte zal ze omhelzen. Met open armen klaar staan.

In de moederschoot geweven, gekozen voor jouw bestaan, een uniek nieuw leven, dat rustig mocht groeien gaan, jouw hartje zou gaan kloppen, kleine oogjes open gaan, jouw voetjes gingen trappen, jouw oortjes open staan. Daar half achter ribben verscholen, tegen mama's maag gedrukt. Onder het kloppen van haar hart voltrekt zich een groot wonder. Het wonder dat nieuw leven heet.


-x- Mama van Dijk


Leuk als je reageert!

2 reacties