DIY

DIY plaskaart - beloningskaart zindelijkheidstraining

05:30

Op de posts rondom de bahfase en de uiteindelijke zindelijkheidstraining kregen we op Mama van Dijk een heel aantal vragen van lezers die zich afvroegen waar onze plaskaart vandaan kwam. Aangezien ik ook geen geschikte variant online of in de winkel vond maakten wij hem lekker zelf. Makkelijk, goedkoop en bovenal hartstikke leuk om met je dreumes/peuter te doen.Benodigdheden:

  • A3 papier of karton
  • gekleurd plakband/tape
  • stickers 
  • een mandje of tasje
  • overige versiersels

Pak je knutseldoos en creatieve inspiratie bij de hand, neem de desbetreffende cursist van je zindelijkheidstraining mee aan tafel en creëer samen een prachtige plaskaart in een paar minuutjes. Kies een groot vel papier of karton om mee te beginnen. Maak diverse lijnen van gekleurd plakband of vrolijk tape. Lijnen trekken met stiften of kleurpotloden kan natuurlijk ook. Neem een vrolijk tasje of fleurig mandje om de stickers in te doen en zet deze dichtbij de gecreëerde plaslocatie. 

Kies rechtsonder voor een grote sticker of andere versiersel waar je naar toe kunt stickeren, alsof je een pad aflegt richting de prinses -in ons geval- en maak de beloningskaart persoonlijk door de naam te (laten) schrijven/ kleuren of geef een andere persoonlijke finishing touch aan jullie creatie.

Mijn bedoeling was om bij elke dag één rij te gebruiken en dan bij een vrolijke volle rij een extra beloning toe te passen (naar keus) en eenmaal aangekomen bij de prinses rechtsonder - en dus een hele volle plaskaart- zou een ritje naar de speelgoedwinkel worden gemaakt voor een leuk cadeautje. Of dit zou gaan werken kan ik je niet prijsgeven aangezien dochterlief vooral overal en nergens de stickers wilde plakken en soms vooral ook nog even de locatie van de sticker wilde wijzigen. Prima, dan houden we gewoon "het volle spaarkaart = ritje speelgoedwinkel" in gedachten was het plan. 

Dat we zover niet kwamen lees je vandaag ook op Mama van Dijk. 
Heb jij ook een mooie beloningskaart gemaakt voor je kind(eren)? Laat hem dan zeker even zien in een reactie op onze Facebookpagina!

-x- Mama van Dijk 


Leuk als je reageert!

0 reacties