Geboorte

Wat zet je op het geboortekaartje

06:00

De keuze is reuze, van poëtisch gedicht, Bijbelse tekst of heuse lijfspreuk. Op geboortekaartjes vind je ze stuk voor stuk allemaal. Vandaag geef ik een kijkje in de geboortekaartjes. Waarom kozen wij voor een gedichtje of songtekst?


Voor Naomi gingen wij op zoek naar een christelijk geboortegedichtje, deze vonden we op het internet. Websites als geboortekaartjes.nl en gedachten-gedichten.nl geven je een schat aan gedicht keuzes. We vonden daar dan ook dit gedichtje in een iets andere vorm.


Heer, wilt U Uw handen vouwen, 
om ons kleine kindje heen
en ons daarmee verzekeren
"Ik laat haar nooit alleen!"


Naomi - Noraly Julie betekenis God is mijn licht en Beeldschoon

In de tijd dat we in verwachting waren van Fleur was het nummer "No Longer Slaves" iets dat ons hart raakte. Een nummer dat binnenkomt in de deze tijd waarin de angst van de wereld je soms best om het hart kan slaan. Je kunt het nummer hier luisteren. Onze kindjes groeien op in een wereld die "in vuur" staat, waar aanslagen gewoon lijken te worden en oorlog op oorlog gevoerd word. We besloten een stukje van deze songtekst in haar kaartje op te nemen. 

Fleur - Feline Lauréne betekenis de Heer geneest, geluk brengende en symbool van trots en overwinning.

"From my motherswomb
You have chosen me
Love has called my name

I am surrounded 
By the arms of the Father 
I am a child of God "


Naast de geboortegedichtjes op de linkerzijde kondigden we het kraamfeest aan, staat er bij beide meisjes dat we intens dankbaar en gelukkig zijn met hun komst. En als meest belangrijke staan de roepnamen, doopnamen en adresgegevens natuurlijk op de geboortekaartjes verwerkt. 

Had jij een gedichtje of bepaalde tekst op het kaartje staan? Waar vond jij die tekst? En waarom koos jij specifiek daarvoor? Super leuk als je reageert! 

-x- Mama van Dijk

Leuk als je reageert!

2 reacties