Moederschap

Het radijsje.. of toch de zonnebloem.

06:00

Moestuintje
De afgelopen weken zijn we allemaal weer massaal naar de supermarkt gegaan. Niets nieuws zou je zeggen? Maar toch wel, we bezochten vaker met een beetje extra liefde de AH. De succesvolle spaaractie was namelijk weer van start gegaan. Moestuintjes! Ik geloof dat half Nederland ondertussen in de vensterbank met pretogen naar opkomende zaadjes zit te gluren of heb ik het mis?


Wij, of eigenlijk, Mama van Dijk ontving al eerder een super tof pakketje van de Albert Heijn met daarin een kweekbak en tientallen moestuintjes. Super leuk! Diezelfde middag ging ik met dochterlief aan de slag. Aarde werd natgemaakt, in de potjes teruggestopt. De zaadjes op de juiste manier gepoot en het bijbehorende label toegevoegd. Dochterlief, bekend om haar talent op het gebied van smeren, vond het natuurlijk waanzinnig. Na een klein uurtje hadden we niet alleen de potjes gevuld maar ook de houten nerven van de tafel, de kieren in het laminaat en de gaten in de kiezen. Oh'nee dat laatste is niet helemaal waar, die smeuïge hap zand kon ik net op tijd onderscheppen.Afijn. Moestuintjes dus! Wat een enorme pret kun je eraan beleven met een peuter. Samen geven we ze met alle liefde steeds een beetje water. En alhoewel dochterlief het heerlijk vind om de naamkaartjes van de plantjes weg te graaien om ze vervolgens op een andere plek terug te zetten zal hopelijk ook Mama van Dijk straks het verschil zien tussen bijvoorbeeld het radijsje.. of toch de zonnebloem. 

Het bijbehorende kijk en kweekbak laat de groei van de plantjes nog beter zien. Als ze iets groter zijn kun je de wortels van de plantjes ontdekken achter het glas. Met plezier bewonderen we de opkomst. Die na een week al heel aardig te noemen valt. Tijd om binnenkort over te poten. 


Bedankt Albert Heijn!
Rennen jullie 's ochtends ook al enthousiast naar de vensterbank om te kijken of de radijs al vrucht draagt of dat de zonnebloem al opkomt of de plakken komkommer al te snijden zijn? Waar staan jullie moestuintjes te schitteren? Heb je ze al overgepoot? Over een paar weken laten we graag zien hoe onze moestuin oogst er voor staat. Natuurlijk ben ik heel benieuwd naar die van jou!

-x- Mama van Dijk


Leuk als je reageert!

0 reacties