Appel en jij

Jouw eetcoach weet raad - Drinken

06:00
Auteur: 'Hi, ik ben Nathalie Appel en sinds 2012 heb ik mijn praktijk "Appel en Jij" voor vrouwen die graag hun lifestyle gezonder willen maken op het gebied van voeding, beweging, ontspanning en mindsetIk vind het ontzettend leuk om jullie wat tips en adviezen te geven rondom gezonde leefstijl. Schroom ook zeker niet om vragen te stellen, die kan ik dan altijd weer meenemen in een volgend blog die plaatsvind op de eerste donderdag van de maand op Mama van Dijk.


Wat laat jij je kinderen drinken?

Ik weet dat jij als ouder echt wel bewust bezig bent met wat je je kinderen te eten en te drinken geeft, maar in deze tijd is het zo moeilijk om de juiste keuze te maken! Je wilt niet dat je kind zoveel zoetigheid krijgt dat hij/zij er een koekjesbuik aan over houdt, tegelijkertijd wil je ook niet dat je kind een buitenbeentje in de klas is. De enige die water drinkt. Dus geef je toch maar dat pakje Wicky mee. Daar zitten tenminste nog wat vitamines in, toch? Nee sorry, Wicky is gewoon suikerwater met een heel klein beetje vitamine. En die vitamines zijn alleen maar toegevoegd om het op de voorkant van het etiket te kunnen zetten. Zodat ouders het eerder gaan kopen. En zo trappen we er met z'n allen weer in. Helaas werkt de voedingsindustrie zo.

klontjesbord

Op de foto zie je mijn klontjesbord. Misschien heb je die wel eens voorbij zien komen. Op dit bord krijg je een indruk hoeveel suiker er in diverse drankjes zit. Dan zie je dat water toch echt het beste is. Thee kan natuurlijk ook. Maar kijk alsjeblieft uit voor light-producten zoals Slimpie. Kinderen zitten na 3 glazen al aan de taks van wat ze mogen hebben aan zoetstof. Daarnaast zit het boordevol kleur- en smaakstoffen. Nee, liever ook geen Optimel. Ook dat wordt best vaak aan mij gevraagd, of dat wél gezond is. Weet je wel hoe makkelijk het zelf te maken is? En hoeveel gezonder ook? Ik heb een keer een blog geschreven op mijn website over het verschil tussen Optimel en zelfgemaakte yoghurtdrank. Misschien vind je het leuk om te lezen.

Wat drinken jouw kinderen? In hoeverre maak jij je zorgen over wat ze binnen krijgen? Laat je het mij weten in een reactie hieronder? Zou ik ontzettend leuk vinden!

Tot volgende maand!

Hartelijke groet,

Nathalie Appel

Leuk als je reageert!

2 reacties

  1. Poeh, wat veel suiker zit erin! Thuis drinken we diksap (hoe zit het daarmee?), thee of water. Als we eens ergens wat gaan drinken mag onze dochter chocomelk, fristi of appelsap.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. WOW! Ik vind VIFIT echt super lekker evenals Optimel. Maar dit wist ik niet, slik!!:(

    BeantwoordenVerwijderen