Mama's in gesprek

Mama's in gesprek over vrouw-zijn

06:00


In dit laatste en derde deel van het interview in samenwerking met Corrinne van Echt Mama behandelen we vandaag het thema 'vrouw-zijn'. In de afgelopen weken stelden wij elkaar in het interview op de donderdag in drie thema's een beetje aan jullie voor. Want hoe beleefd Corrinne bijvoorbeeld haar tweede zwangerschap? Of wat vind zij het leukste aan het moederschap? 
Heel veel leesplezier!

Wanneer voel jij je optimaal vrouw?

Corrinne - Poeh, mij optimaal vrouw voelen... Ik denk wanneer ik lekker in m'n vel zit. Dat is het eerste. Daarnaast vind ik het heerlijk om een beetje te tutten en leuke kleding aan te hebben. Wanneer ik dat heb, dan voel ik mij ook zelfverzekerder. Vaak genoeg draag ik makkelijke kleding hoor, zoals een spijkerbroek met shirt en vest, maar als ik er dan net wat extra's voor doe, helpt dat wel in het optimaal vrouw voelen.

Mama van Dijk - Optimaal vrouw voel ik mij als ik een van mijn heerlijke jurkjes draag met een bijpassende hakschoen. Binnen de zwangerschap deze zomer kies ik graag voor een comfortabele tricot jurk, een gezellig jasje eroverheen en een slippertje om dat gevoel te evenaren.


Hoe zorg jij voor me-time?

Corrinne - Sinds Sarah er is, zijn dat momenten die gepland moeten worden. Samen met Cor-Jan plan ik dit voor mezelf in. Hij weet ook dat ik dit als vrouw af en toe nodig heb om op te laden en hij helpt me hier daarom ook bij. Súper lief! Meestal ga ik dan wat leuks doen met een vriendin, bijvoorbeeld naar een leuk winkeltje en ergens een bakkie doen. Of bijvoorbeeld naar de schoonheidsspecialist (dit heeft mijn huid ook wel echt nodig). Meestal kleine dingen, maar daar heb ik genoeg aan. Hele dagen naar de sauna bijvoorbeeld, doe ik eigenlijk nooit.

Mama van Dijk - Momenteel tijdens de zwangerschap vergeet ik dat wel eens. Het is vaak mijn lieve man die bij thuiskomst uit zijn werk een sapje inschenkt na het eten en zegt dat ik maar eens lekker op de bank moet gaan liggen. Een heerlijk ontspannen momentje vind ik dat. Verder geniet ik van me-time door het bijhouden van mijn blog, een heerlijk bad te nemen of te luisteren naar muziek.


Zijn er momenten -zonder de kinderen- die je koestert?

Corrinne - Ja, een avondje met Cor-Jan vind ik ook zeer kostbaar. Samen film of serie kijken of gewoon lekker cappuccino drinken en een goed gesprek. Momenten met mijn vriendinnen net zo. Dat koester ik zeker!

Mama van Dijk - Jazeker en ik geloof ook dat deze enorm belangrijk zijn. Als vast gebruik hopen mijn man en ik één keer per jaar een paar nachten samen weg te gaan terwijl oma en opa oppassen. Laatst bezochten we ook samen een dagje het thermaalbad in Arcen. Zulk soort dates zouden we eigenlijk wel vaker moeten doen. Die momenten koester ik. Net zoals de reis die ik naar Israël maakte begin van dit jaar zonder man en dochterlief. Ik bezocht mijn geëmigreerde tweelingzus die daar ging trouwen. Waar ik alleen of samen met andere geliefden ook ben of zal zijn -en laat ik daarmee afsluiten- waar zij zijn, daar ligt mijn hart.


Wat zijn jouw antwoorden op deze vragen? Deel ze vooral met ons. Heb je het interview van de afgelopen donderdagen met plezier gelezen? We zijn erg benieuwd! 

-x- Mama van Dijk

Leuk als je reageert!

4 reacties

  1. Leuk! En heb je stiekem ook al zin om te gaan shoppen voor je wintercollectie na de bevalling? ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk! En heb je stiekem ook al zin om te gaan shoppen voor je wintercollectie na de bevalling? ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk. Het is ook zeker belangrijk om die tijd voor jezelf - en zeker ook voor elkaar - te nemen. Wij gaan minstens 1x per maand samen op date, een weekendje weg ofzo samen is er nog nooit van gekomen. Dat durf ik nog niet zo goed hoewel ik het stiekem wel graag eens zou willen.

    BeantwoordenVerwijderen